Ongeveer drie van de vier vrouwen verven hun haar, maar regelmatig kleuren kan het beschadigen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de kleur van je haar kunt veranderen zonder het blijvend droog of beschadigd te maken. In dit blog gaan we jou uitleggen hoe je dit het beste kunt doen. Via het onderstaande snelmenu ga je direct naar de manier van kleuren. Wil je rustig alle manieren doorlezen, scroll dan rustig verder.

Snelmenu haar kleuren zonder te beschadigen:

Hoe krijg je professionele resultaten zonder schade?

Als je kiest voor een dramatische verandering van haarkleur, helaas is het dan niet anders dan je producten moet gebruiken die bleekmiddelen of sterke chemicaliën bevatten, zoals parafenyleendiamine. Een dramatische verandering van haarkleur zal dus altijd schade opleveren.

Als je nog nooit eerder haarverf hebt gebruikt, kan het veiliger zijn om een professionele kapper het werk voor je te laten doen. Een kapper is ervaren in het gebruik van haarverfproducten en chemicaliën en weet hoe hij ze veilig op je haar moet aanbrengen, waardoor de schade beperkt blijft.

Als je besluit je haar zelf te verven, kun je schade, droogte of breuk beperken door altijd de instructies van de fabrikant op de verfdoos te lezen en op te volgen. Laat de verf niet langer zitten dan aangegeven en doe altijd eerst een patch-test om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor de chemicaliën.

Overweeg af en toe een pauze in te lassen van het gebruik van permanente haarverf, of gebruik minder schadelijke semi-permanente kleuren tussen de bezoeken aan de salon door.

Drie goede manieren van kleuren zonder schade

Hieronder drie manieren die jou verder gaan helpen om de schade aan je haar te minimaliseren:

Semi-permanente haarspoeling

Een kleurspoeling die niet permanent is, dringt niet door in de haarschacht en is dus de perfecte oplossing voor iedereen die zijn haar wil verven zonder het te breken of te beschadigen.

Er zijn vele tinten beschikbaar, maar omdat deze spoelingen geen sterke chemicaliën of bleekmiddelen bevatten, moet je geen dramatische kleurverandering verwachten.

Semi-permanente haarspoelingen vervagen geleidelijk uit je haar na verschillende wasbeurten. Zoek naar merken die verzorgende ingrediënten bevatten, zoals vitamine E, Aloë Vera of Jojoba-olie.

Henna

Henna, afkomstig uit India, is al lang een populaire optie om de haarkleur te veranderen voor wie op zoek is naar een natuurlijke aanpak zonder agressieve chemicaliën. Deze natuurlijke plantaardige kleurstof dringt niet door in de haarschacht, maar kan je haar wel een kleurrijke tint geven.

In plaats van je haar te beschadigen, kan henna het conditioneren en de vitaliteit en glans ervan versterken. Als je ervoor kiest je haar te verven met henna, is het een rommeliger en langer proces in vergelijking met andere kleurstoffen, en het is misschien niet geschikt om veel grijs te bedekken.

Indigo

Een ander natuurlijk type haarverf dat de gezondheid van je haar niet aantast, is indigo. Deze plantaardige kleurstof wordt vaak gebruikt in combinatie met henna om een sterkere kleur te krijgen of om hardnekkig grijs te verdoezelen.

haar zonder schade verven

Welke haarkleur is het meest populair?

Met kop en schouders, blond! Maar helaas is dit ook gelijk de kleur die het meeste schade aanbrengt. We weten dat Blonderen en ontkleuren een aanslag kan zijn op je haar.

Het is daarom belangrijk om dit altijd door een professional te laten uitvoeren. De Topstylisten van onze kapperszaken kunnen beoordelen wat er mogelijk is met het haar. Ze zullen kijken naar de natuurkleur, conditie en de geschiedenis van het haar want dit heeft allemaal invloed op het kleurproces.

Het is beter om van tevoren te weten waar we tegenaan lopen en hoe we ons daarop kunnen voorbereiden, zodat we later niet verrast te worden. We zullen ook altijd een eerlijk advies geven, de conditie en kwaliteit van het haar moeten ook altijd het uitgangspunt zijn.

Welke producten zijn het beste om je haar te kleuren zonder schade?

De producten die wij aanraden zijn de producten van Indola, dit merk heeft namelijk een nieuwe technologie ontwikkeld waarbij schade aan het haar wordt geminimaliseerd. Deze producten kun je bij ons in de kapperszaken terugvinden en werken wij al langere tijd mee met geweldige resultaten. Wil je hier meer over weten, kom dan even langs in 1 van onze kapperszaken!

Hoe werken de haarproducten van Indola?

Binnen in ons haar zitten haarbruggen. Deze bruggen kunnen door chemische behandelingen zoals blonderen verbroken worden. Hierdoor zal de interne elasticiteit en stabiliteit van het haar verloren gaan. Het haar zal dan niet meer goed in model blijven zitten en het haar kan zelfs afbreken .

De actieve bestanddelen in onze Blond expert lijn dringen tot diep in de haarvezel en leggen dan een beschermlaagje rond de natuurlijke haarbruggen om haarbreuk te voorkomen.

Zo blijft het haar zijn elasticiteit en veerkracht behouden en krijgt u toch die mooie blonde kleur.

Vergeet ook de nazorg niet. De juiste shampoo en conditioner is er belangrijk om het blonde haar in de juiste conditie te houden.

De Indola insta strong shampoo en conditioner is speciaal voor alle blondies. De shampoo voedt en fris het haar op.

Tot slot: een laatste tip

Deze laatste tip vinden wij het meest belangrijk, geef het haarkleurproces de tijd, ga secuur te werk en volg de stappen op de verpakking nauwkeurig. Het is een tijdrovend klusje en er komt veel zorg bij kijken, daarom raden wij het altijd aan om rustig en secuur uit te voeren. Wil jij jouw haren door een professional laten verven? Twijfel dan niet om langs te komen in een van onze kapperszaken, wij geven deskundig advies en helpen je graag verder!