Beschadigd haar is een veel voorkomend probleem en kan vele oorzaken hebben. Je hebt inmiddels geconstateerd dat je zelf beschadigd haar hebt anders was je dit waarschijnlijk niet aan het lezen. Beschadigd haar voelt droog en stug aan, glanst niet, heeft gespleten punten en kan zelfs afbreken. Maar waar komt die beschadiging nu vandaan? Het is belangrijk te beginnen om de oorzaak vast te stellen, zo voorkom je dat je het haar nog meer beschadigd.

Oorzaken van beschadigd haar:

  1. Chemisch behandeld haar:

Hieronder verstaan we gekleurd, ontkleurd of gepermanent haar of een combinatie van meerdere chemische behandelingen. Chemische beschadiging is de meest voorkomende beschadiging van het haar. Bij een chemische behandeling zoals kleuren of ontkleuren wordt het natuurlijk pigment veranderd o Save f zelfs helemaal uit het haar verwijderd. Ook verliest het haar keratine. Keratine is een essentiële lichaamseigen proteïne dat zorgt voor stevigheid en elasticiteit van het haar. Bij overmatige chemische behandelingen verliest het haar teveel keratine waardoor het stevigheid en elasticiteit verliest.

Het haar kan ook zijn keratine verliezen door mechanische beschadiging:

  1. Mechanische beschadiging:

Onder mechanische beschadiging verstaan we alle hittetools zoals föhns, krul- en stijltangen. Bij overmatig gebruik van deze hittetools of het niet gebruiken van de juiste beschermende producten kan het haar ook keratine verliezen.

Gebruik dus altijd een goed beschermend product als je je haar gaat omvormen met een föhn, krultang of stijltang. Bij Traditions/Vintage kappers maken wij gebruik van de Thermal protector spray. Spray deze voordat je gaat stylen op het haar en het beschermt het haar tot 200°C. Daarnaast wordt het haar diep gehydrateerd en glad gemaakt met als resultaat zijdezacht haar met langdurige houdbaarheid.

Wat kun je doen tegen beschadigd haar?

Keratine is de belangrijkste bouwsteen van het haar. In tegenstelling tot de huid kan het haar deze lichaamseigen keratine niet zelf weer aanvullen. Doe je zelf dus niks aan de beschadiging dan is deze blijvend.

De afgelopen jaren zijn keratinebehandelingen een enorme trend geworden. Deze behandeling voorzien jouw haar van deze verloren bouwstoffen en het haar wordt behandeld met een hoge dosis keratine. Deze behandeling is kostbaar. Heb je niet zo’n grote portemonnee dan heeft Traditions/Vintage kappers voor jou de oplossing.

Bij Vintage kappers verkopen wij een speciaal beschermende lijn voor beschadigd haar. Je kunt je haar dus gewoon lekker thuis verzorgen en verbeteren.

Wat houdt deze lijn in:

De Repair lijn herstelt en versterkt de haarstructuur en bij gebruik van het volledige verzorgingsregime beschermd het tegen 95% haarbreuk door het aanvullen van de keratine.

De producten:

Repair shampoo:

Deze shampoo reinigt en beschermd het haar en versterkt de haarstructuur.

Repair conditioner:
Herstelt en versterkt de buitenste laag van het haar (schubbenlaag) en bevordert de glans.

Repair kera restore mask:

Het dringt diep in de verzwakte haar en vult de keratine (natuurlijke bouwstenen) aan. Ook verzegelt het haaroppervlak waardoor het haar weer zacht aanvoelt en glanst.

Repair keratin filler:

Vult de verloren keratine aan en geeft het haar zijn kracht, elasticiteit en veerkracht terug.

Repair split-ends serum:

Verzegelt gespleten haarpunten voor zichtbaar gezonder uitziend haar.

Vegan Repair lijn

Ga je liever voor een vegan repair lijn, dat kan. De Indola Act Now!-lijn is een milieubewuste productlijn die rekening houdt met mens en milieu. De producten zijn 100% vegan en vrij van siliconen, parabenen en kunstmatige stoffen en de verpakking is gemaakt van recyclebaar plastic. Bij de verkoop van een product, wordt voorkomen dat twee plastic flessen in de oceaan terecht komen.

Deze lijn bestaat uit een repair shampoo en een repair masker.

Act Now Repair shampoo:

De shampoo versterkt de haarstructuur en maakt het haar glad en glanzend. Geformuleerd zonder sulfaten, siliconen en parabenen.

Act Now Repair mask:

Het masker is een voedend masker die helpt bij het herstellen van het haar. Dit masker versterkt het haar en sluit de haarschubben zodat het zijn glans en stevigheid terug krijgt. De formule bevat koudgeperste avocado-olie en Sheaboter wat bijdraagt aan de herstellende factor van het masker.

Keuze genoeg dus om je beschadigde haar te verzorgen en te herstellen. Voor meer informatie of advies bent u altijd welkom in een van onze salons.